Gratis snelle verzending
Bodyguard Veiligheidsproducten logo
KOOP NUKOOP NU
Gratis snelle verzending

DANK JE

Wat zijn wapens volgens de wet wapens en munitie?

In de wet wapens en munitie zijn verschillende wapens opgenomen die illegaal zijn in Nederland. Het is strafbaar om met deze wapens op zak te lopen, en wanneer je iemand in een noodsituatie met één van deze wapens aanvalt zal je een lastige strafzaak tegemoet zien.

De wapens die genoemd zijn in de wet wapens en munitie worden opgedeeld in 4 categorieën. Hieronder de wapens die je niet zomaar mag gebruiken tijdens een noodsituatie.

Categorie 1

Legale wapens in Nederland

Veel nederlandse websites bieden zogenoemde “legale wapens” aan in Nederland, maar veel van deze wapens zijn helemaal niet legaal. Denk bijvoorbeeld aan wapenstokken, messen, of honkbalknuppels. Een honkbalknuppel of keukenmes is geen legaal wapen wanneer deze gebruikt wordt en ernstig letsel veroorzaakt.
Het enige echte legale zelfverdedigings wapen is de pepperspray van Bodyguard Veiligheidsproducten. Deze schakelt de belager enkele minuten uit zonder blijvend letsel aan te brengen. In de tijd dat de aanvallen “knock out” is kan jij jezelf in veiligheid brengen en naar de politie gaan om aangifte te doen. Neem geen risico maar vecht voor je leven op de legale manier met een legale variant van pepperspray!
*Let op, de officiële informatie over de wet wapens en munitie vind je op de website van de overheid, dit is een korte samenvatting van de gehele wet. Lees de officiële informatie goed door. Wij zijn niet aansprakelijk wanneer jij gebruikt maakt van een wapen en raden het ook altijd af om wapens te gebruiken.
Bodyguard © 2019 – 2024 All Rights Reserved
cartcrosschevron-down
Copy link
Powered by Social Snap