Gratis snelle verzending
Bodyguard Veiligheidsproducten logo
KOOP NUKOOP NU
Gratis snelle verzending

Op slimme manieren proberen criminelen die zich voordoen als postbode of bloemenbezorger je bankpas en pincode in handen te krijgen.

 Bij deze babbeltruc komt een oplichter, die zich voordoet als bezorger, aan de deur met bijvoorbeeld een postpakket of een bos bloemen. Je hoeft alleen nog een klein bedrag aan administratiekosten te betalen. Dit kan alleen per pin. Je wordt gevraagd je pinpas in een kastje te stoppen en je pincode in te voeren. Zonder dat je het in de gaten hebt, wisselt de oplichter je bankpas om voor een andere pas van dezelfde bank. Vervolgens wordt je bankrekening leeggehaald.

Tips

Een aantal tips om te voorkomen dat jij slachtoffer wordt van deze truc:

  • Wees alert als je aan de deur iets aangeboden krijgt, zeker als je op dat moment niets verwacht.
  • Moet je administratiekosten betalen voor je jouw pakketje in ontvangst kan nemen, ga hier dan niet op in. Deze kosten hoeven nooit aan de deur worden betaald.
  • Geef je pinpas niet uit handen en houd deze tijdens het pinnen altijd goed in het oog.
  • Sommige banken bieden de mogelijkheid een sms of email te sturen als een bedrag wordt opgenomen of afgeschreven. Wordt er bijvoorbeeld 100 euro of meer afgeschreven van je rekening, dan ontvang je direct een bericht van je bank. Zo kun je voorkomen dat iemand ongemerkt je rekening leeghaalt. Het is ook mogelijk van tevoren een maximum op te nemen bedrag in te stellen.
  • Ben je toch slachtoffer geworden van deze pinpas wisseltruc, bel dan zo snel mogelijk naar je bank om je rekening te blokkeren.
  • Schrijf het signalement van de oplichter op en neem vervolgens contact op met de politie. Dit kan telefonisch via 0900-8844. Je kunt ook langsgaan bij een politiebureau.
  • Heeft de oplichting of een poging daartoe net plaatsgevonden, bel dan 112. Geef je adres en het signalement van de oplichter op en geef aan welke kant hij op is gegaan. Als er een kenteken van een vervoermiddel bekend is, geef deze dan ook door. Zo kan de politie snel tot actie overgaan.

Bodyguard Knock-out spray:
als iedere seconde telt

* Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 1x per maand veiligheidstips & tricks.
Newsletter Form (#11)
Bodyguard ┬ę 2019 – 2024 All Rights Reserved
cartcrosschevron-down
Share via
Copy link
Powered by Social Snap